top of page

Подкасти про бізнес, власну справу та саморозвиток

Один з найпопулярніших способів самоосвіти або відпочинку в сучасному світі – прослуховування подкастів. Якщо коротко, то подкасти — це аудіозаписи, які поширюються в Інтернеті, такий собі аналог Youtube у світі аудіо.

 
Подкасти про бізнес, власну справу та саморозвиток

У 2000-их роках, американець Дейв Вінер створив технологію RSS, яка дозволила користувачам підписуватися на аудіоблоги та автоматично завантажувати нові епізоди. На жаль, тоді ніхто цього не зрозумів і користуватися цим не став. А згодом Дейв Вінер разом із досвідченим радіоведучим Крістофером Лайдоном записали у саморобній студії mp3-файл, який і став першим у світі подкастом.


Хоча сам термін "подкаст" утворився у 2004 році внаслідок симбіозу назви популярного музичного програвача iPod та слова broadcast (англ. — трансляція, мовлення). Вперше його використав журналіст Бен Хаммерслі в статті для The Guardian.


Донедавна для України поняття «подкастинг» було новим і незвіданим, проте останнім часом це слово лунає дедалі частіше. Українець Віктор Павлучинський навіть створив платформу подкастингу для людей, які цікавляться аудіоконтентом – Elision. Дана платформа виступає як агрегатор контенту і надає необмежений доступ до всіх подкастів, які є на просторах інтернету, а також дозволяє публікувати контент та монетизувати його. В архіві налічується вже понад 30 мільйонів епізодів подкастів.


Ми вирішили розповісти вам про декілька подкастів, які є особливо цікавими та розширять ваш світогляд.



Журналісти Майк Гоббс і Сара Маршалл одержимі минулим. Кожного тижня вони розглядають певну особистість чи подію, уявлення про яку часто буває спотворене серед громадськості. Майкл і Сара абсолютно по-новому висвітлюють такі теми, як судовий розгляд щодо О. Джей Сімпсон, катастрофа Челленджера та багато інших.



Ведучі подкасту Ліз Долан та Ріко Гальяно допомагають слухачам віднайти баланс між особистим життям та кар’єрою, а також діляться ідеями про те, як боротися з вигоранням у професійному руслі. Окрім того, не забувають дотепно жартувати. Ведучі часто обговорюють з експертами моменти, які кидають виклик навіть найкращим із нас: переговори щодо підвищення, усвідомлення, що прийшов час рухатися далі, або як врешті порозумітися з надокучливим колегою, який не має меж. Якщо ви відчуєте, що втомились і втратили гармонію – цей подкаст для вас.



Герої подкасту журналістки Елізабет Дей – успішні та відомі особистості, які діляться зі слухачами власними історіями про те як вони зазнавали невдач та як із цим справлялися. У цьому подкасті лише чесні та відверті історії з яких ви можете почерпнути щось й для себе.


Розумних люблять («Умных любят»)


Подкаст «Розумних люблять» від освітньої платформи LABA поділений на чотири рубрики: «Нам тільки запитати», «Переговорна», «Те, що лектор прописав» і «Прочитали-обговорили».

Кожна з рубрик присвячена окремій темі, а об'єднані вони розмовним жанром. Подкасти будуть корисними як для тих, хто хоче дізнатися більше про нюанси ефективної роботи, так і для людей, що прагнуть запустити свою власну справу.



Автор і ведучий Ігор Горовський спілкується з українськими підприємцями, засновниками бізнесу у різних галузях. Це подкаст про цінності брендів, про філософію їхніх керівників. «Цим подкастом ми хочемо розповісти історії засновників і довести: зміни починаються з нас самих, і кожному з нас під силу змінити світ навколо себе», -- пояснює автор подкасту.

 
bottom of page